​Hva du kan oppleve

Havfiske

Det Indiske Hav utenfor St. Lucia byr på mange fiskemuligheter. Her finnes Blue Marlin, Sailfish, Dorado, Wahoo, King Mackerel,Tunfisk og en rekke andre arter som byr på spennende opplevelser. Hvis du skal tilbringe noen dager her, så er det nesten et must å få med seg en fisketur om du liker å fiske. Bare det å krysse ut gjennom brenningen på revet er i seg selv en opplevelse. Ute på sjøen vil du ofte se delfiner,havskilpadder og kanskje treffe på de store knølhvalene som passerer opp langs kysten her. Maans, vår skipper på båten vet som regel å finne fisken og han er uten tvil en av de dyktigste og mest erfarne fiskeguider i området. Denne turen kan vi så absolutt anbefale.

Nattsafari/Skilpaddetur:

Nattsafari med skilpaddetur arrangeres i perioden 1.november til      1. mars inne i Isimangaliso Wetland Park. Området har status som World Heritage Site. Her kommer de store Lærskilpaddene inn for å legge egg. De kan veie opp til 1000 kg og kommer inn på nattestid. Du kan sitte ved siden av dem mens de legger egg. Disse skilpaddene er i dag truet og man må ta høyde for at det ikke er hver natt de kommer inn.

På denne turen ser du en rekke dyr, mange som ofte bare er ute om natten. Det er også gode muligheter til å se leopard på denne turen. Absolutt et must å ta med seg.

Hvalsafari i St.Lucia

Utenfor kysten vandrer store mengder knølhval på vei mellom vinter og sommer oppholdssteder. Disse hvalene blir opptil 18m lange og kan oppnå en vekt på ca 40 tonn. De kjennertegner seg på å hoppe opp av vannet og slå om seg med de lange sveivene som kan bli 5-6m lange. Et fantastisk skue. Av og til observeres og så andre hvalarter, samt delfiner. Beste tid for hvalsafari er ifra juli til november.

Badestrender

I St.Lucia strekker de fantastiske øde sandstrendene seg 200km nordover. Her finnes nesten ikke et menneske. Lagunen på Cape Vidal har de beste bademuligheter. Temperaturen i vannet ligger på mellom 24 og 28 grader gjennom året. Underveis møter du de fleste afrikanske dyr og på strendene kan du ofte møte antiloper og aper. Alle må passe på sakene sine, da apene er kjappe til å stjele alt de kommer over.

Besøk i Zululandsby

Ca 45 min. kjøring ut fra St.Lucia ligger en autentisk zululandsby der du kan se de opprinnelige hyttene de bodde i. Her kan du se hvordan de laget våpen og smykker og hvordan medisinmannen brukte planter i sine medisiner. Du får også overvære deres tradisjonelle danser mens du smaker på deres hjemmebryggede øl. Underveis ligger også et zulumarked der du vil få de beste priser på suvenirer.

Besøk på Cheetah Rescue center

Her kan du være med å få et innblikk i hvordan statusen er for en del av de mindre ville kattedyrene i Sørafrika. Du møter geparder- caracal (ørken gaupe ) african wild cat og den vakre flekkete servalen ( savannegaupa )Her kan du ta bilder av deg selv mens du klapper en gepard eller en serval. Absolutt verdt et besøk.

Imfolozi / Huhluhluwe nationalpark

Ca 40 minutters kjøring fra St.Lucia med verdens største nesehornbestand.

Her finner du foruten The Big Five også alle de andre afrikanske rovdyrene, inkludert de afrikanske hyenehunder eller villhund som den også kalles.

Her er også verdens største bestand av det svarte nesehornet. Fantastisk flott natur med alt fra savannelandskap til fjell med dype daler.

Liten by med ca. 450 innbyggere beliggende inne i Isimangaliso nasjonalpark. Fantastiske strender, rikt dyreliv og om kvelden møter du flodhester i gatene.

Overalt tar de kredittkort og det er både et marked og forretninger der du kan få det meste. Et titalls små og store restauranter ligger langs hovedgata med god og svært rimelig mat etter norske forhold.

Jegercompagniet   |  ​Parkenga 9, N-0957 Oslo  |    ​Tel: + 47 90 14 40 81    |    Send mail

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål eller det er andre ting du lurer på.